Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنابراین وابستگی آدم‌ها، کسب‌وکارها، سازمان‌ها و سیستم‌های گوناگون به فضای آنلاین را نه تنها نمی‌توان نادیده گرفت بلکه برای بهبود اوضاع برند یا سازمان و ایجاد عملکردی اثربخش باید اقدامات مربوط به آن را جدی گرفت.

تحلیل فضای مجازی یکی از همان اقداماتی است که به کسب‌وکار، سازمان و نهاد کمک می‌کند تا مخاطب یا جامعه هدف خود را بهتر بشناسند، از نظرات و احساسات‌شان نسبت به موضوعات گوناگون مطلع شوند و به اهداف خود برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به تعریف تحلیل فضای مجازی و کاربردهای آن می‌پردازیم و ۳ نمونه گزارش از مجموعه تحلیل فضای مجازی لایف‌وب ارائه می‌کنیم.

تحلیل داده‌ها در فضای مجازی چیست؟

تحلیل داده‌ها در فضای مجازی شامل انبوهی از دیتا در بسترهای گوناگون است؛  شبکه‌های اجتماعی، یکی از این بسترهای مهم فضای مجازی به شمار می‌آیند که جمع‌آوری و تحلیل داده‌های آن برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال با جمع‌آوری داده‌هایی که کاربران در بستر توییتر منتشر می‌کنند، می‌توان انواع گزارشات تحلیلی در فضای آنلاین را تهیه کرد.

دو موقعیت زیر را فرض کنید:

در کسب‌وکاری مشغول به کار هستید که در زمینه تولید و فروش کفش فعالیت دارد. مشتریان و مخاطبان هدف شما درباره برند یا محصولی که ارائه می‌کنید، در توییتر صحبت می‌کنند، به کمک ابزارهای مربوط به تحلیل شبکه‌های اجتماعی می‌توانید از دیدگاه و احساسات مشتریان نسبت به برند یا محصول خود مطلع شوید و اقداماتی در راستای بهبود و پیشرفت کسب‌وکار خود انجام دهید.
کارشناس روابط عمومی یا مدیر واحدی از یک خبرگزاری هستید. وقایع مختلفی که در جامعه و کشورتان رخ می‌دهند، بازتاب‌هایی در بسترهای گوناگون شبکه‌های اجتماعی به وجود می‌آورند. به کمک تحلیل فضای مجازی می‌توانید از رویکرد جامعهٔ هدف‌تان نسبت به آن وقایع آگاه شوید و ببینید موضوعات و اتفاقات مختلف چه احساساتی را در آنها برمی‌انگیزد که آن را در فضای مجازی با دیگران به اشتراک می‌گذارند. نهایتا از طریق تحلیل داده‌های فضای مجازی می‌توانید دیدگاهی شفاف از مسیری که شما را اهداف‌تان می‌رساند داشته باشید.

همان‌طور که در دو مثال بالا ملاحظه کردید، تفاوتی ندارد که در کسب‌وکاری مشغول باشید که محصولات یا خدماتی ارائه می‌کند یا اینکه در سازمان یا نهادی فعالیت کنید، تحلیل فضای مجازی چراغ راه شما خواهد بود.

در ادامه ۳ گزارش از تحلیل فضای مجازی در سال ۱۴۰۱ که توسط مجموعه لایف‌وب تهیه شده را بررسی می‌کنیم.

تحلیل واکنش کاربران نسبت به حادثه متروپل در توییتر

هوش مصنوعی از طریق ابزارهای فناورانه، واکنش کاربران نسبت به موضوعات گوناگون مانند موضوعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی یا رخدادها را ارزیابی و تحلیل کند؛ یکی از انواع تحلیلی که به از طریق هوش مصنوعی صورت می‌گیرد، تحلیل احساسات (Emotion Analysis) و ارزیابی عواطف انسان‌ها بر اساس محتواهای منتشر شده توسط آنهاست.

لایف‌وب به کمک سرویس تحلیل احساسات که مبتنی بر هوش مصنوعی کار می‌کنند، احساسات کاربران توییتری نسبت به حادثه متروپل آبادان را تحلیل کرده است.

گزارش لایف‌وب نشان می‌دهد از ۲ تا ۹ خرداد ۱۴۰۱ بیش از ۸۴۷ هزار محتوا توسط ۹۰ هزار کاربر توییتری درباره حادثه متروپل منتشر شده که در این تعداد محتوا هشت احساس برجسته و مهم اندازه‌گیری و مقایسه شده‌اند که در نمودار زیر نتیجه آن را مشاهده می‌کنید.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، احساس نفرت نسبت به سایر احساسات بیشترین میزان را دارد.

تحلیل استفاده کاربران فضای مجازی از ایموجی‌ها

در موردی دیگر از گزارشات تحلیلی مجموعه لایف‌وب، استفاده کاربران فارسی‌زبان از ایموجی‌ها در شبکه‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

این گزارش با استفاده از سامانه پایش شبکه‌های اجتماعی لایف‌وب تهیه شده است؛ برای آماده‌سازی آن بسترهای اینستاگرام، توییتر، کانال‌ها و همچنین گروه‌های تلگرامی در بهار ۱۴۰۱ پایش و تحلیل شده‌اند.

مطابق تصویر زیر ایموجی «????» در هر دو بستر توییتر و گروه‌های تلگرام، پر کاربردترین ایموجی بوده و بر خلاف اینستاگرام، توییتر و گروه‌های تلگرام که بیشترین ایموجی تکرار شده در آنها، از گروه شکلک‌ها بوده؛ پر تکرارترین ایموجی در کانال‌های تلگرامی «????» بوده است.

تحلیل بازتاب کاربران به سریال یاغی

مجموعه تلویزیونی یاغی از همان ابتدا توجه تماشاگران را به خود جلب و طرفداران بسیاری جذب کرد.

لایف‌وب در یکی از گزارشات خود از رصد و تحلیل فضای مجازی، بازتاب کاربران توییتری نسبت به سریال یاغی را مورد ارزیابی قرار داده است.

طبق این گزارش کاربران در ۵۷٪ از محتواهای مربوط به «یاغی» رضایت خود نسبت به این سریال را نشان داده‌اند.

همچنین در ۳۸٪ از توییت‌های مربوط سریال یاغی، کاربران از رضایت یا عدم رضایت خود نسبت به این مجموعه تلویزیونی، صحبت نکرده‌ اما به موضوعاتی مرتبط با یاغی، اعم از قصه سریال، بازیگران، موسیقی متن، کارگردانی و... پرداخته‌اند.

تحلیل فضای مجازی با محصولات لایف‌وب

سامانه‌های لایف‌وب با رصد و پایش دقیق داده‌ها در فضای آنلاین و ارائه ابزارهای کاربردی برای کسب‌وکارها و سازمان‌ها فرصتی فراهم می‌کنند تا بر پایه اطلاعات تحلیلی، استراتژی‌های خود را بهبود ببخشند و در مسیری که برند را به اهداف خود نزدیک می‌کند قدم بردارند.

از مهم‌ترین امکانات سامانه‌های لایف‌وب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رصد و پایش داده‌های شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مختلف به صورت یکپارچه
رصد و تحلیل داده‌های بسترهای فضای مجازی به ۴ زبان فارسی، عربی، انگلیسی و عبری
امکان جستحو در داده‌های بسترهای مختلف تا بیش از ۱۲ سال گذشته
ارائه گزارشات تحلیلی از پایش داده‌ها در فضای مجازی
امکان تهیه خروجی از گزارشات به صورت بولتن و سایر قالب‌ها
امکان تعریف و جستجو بر اساس کلمه کلیدی
قابلیت جستجوی پیشرفته و اختصاصی‌سازی شده در بسترهای مختلف
آنالیز موج
ارائه گزارشات از تحلیل عواطف و هیجانات داده‌های کاربران
و...

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی DataReportal کاربران اینترنت فضای آنلاین برند تحلیل فضای مجازی شبکه های اجتماعی داده ها در فضای تحلیل داده ها فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • دهقانی فیروز آبادی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۸ برابر شد + فیلم
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • رشد غیرمتعارف تامین ارز برای واردات گروه کالایی گوشت مرغ و گوشت قرمز
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد